Kategoria: Danie na niedzielę

Rostbef z sosem sojowym
Rostbef z sosem sojowym wymaga zaledwie kilku minut przygotowań przed włożeniem do wolnowaru. Gdy mięso się piecze, można się zająć czymś innym, a smaczny sos do mięsa przygotować tuż przed posiłkiem.

Sauerbraten
To tradycyjna niemiecka pieczeń często podawana w restauracjach.

Czekoladowo-wiśniowe ciasto z bananami
Suszone wiśnie i kakao sprawiają, że czekoladowo-wiśniowe ciasto bananowe jest niezwykle aromatyczne. Dzięki użyciu kwaśnej śmietany bez tłuszczowej oraz jednego całego jajka i dwóch samych białek, jeden kawałek ciasta nie jest zbyt kaloryczny.

Omlet z brokułami, pomidorami i serem
Kilka różyczek brokułów w tym omlecie zawiera więcej witaminy C niż pomarańcza.

Kotlety z kurczaka w parmezanie
Te kotlety najlepiej smakują podawane prosto z patelni, z dodatkiem sałaty, sałatki ziemniaczanej lub surówki z kapusty. Można je także podawać na zimno, na kanapkach.

Zupa selerowo-szpinakowa
Z selera korzeniowego otrzymamy sycącą zupę o intensywnym smaku. Z selerem doskonale komponują się liście szpinaku dodane pod koniec gotowania. Nadają one intensywny kolor oraz lekki, orzeźwiający smak.