Kategoria: Danie na niedzielę

Jajka po benedyktyńsku
Do jajek po benedyktyńsku zwykle używa się szynki i sosu na bazie masła. Ta wersja jest lżejsza, lecz równie smaczna. Sos holenderski z jogurtu i szczypiorku doskonale smakuje z jajkami w koszulkach i szynką parmeńską.

Panforte z owocami i orzechami
Panforte to włoskie ciasto z owoców, orzechów, miodu i przypraw, które przyrządza się bez pieczenia. Doskonale smakuje z kawą lub likierem.

Kurczak nadziewany prosciutto
Wspaniałym dodatkiem do roladek będzie ciepła sałatka z pieczonych warzyw z dodatkiem liści różnych gatunków sałaty, skropiona oliwą z oliwek.

Pikantne filety z pstrąga
Pstrąga z tego przepisu można zastąpić inną rybą, najistotniejsza jest pyszna marynata.

Gulasz brunszwicki
Gorący gulasz brunszwicki to świetny pomysł na obiad. W naszym przepisie polecamy czerwoną fasolę i pomidory.

Zabaglione z marakują i miodem
Aromatyczna marakuja i miód to wyjątkowo pyszne zestawienie, doskonale pasujące do owocowej wersji włoskiego deseru zabaglione. Wspaniale smakuje z paluszkami biszkoptowymi, które się w nim macza.