Kategoria: Danie na niedzielę

Minifrittaty
Minifrittaty można podawać na gorąco lub na zimno, z sałatą rzymską wymieszaną z cienkimi plasterkami ogórka i wiórkami parmezanu.

Kurczak z pieczarkami w cieście
Ciasto mrożone wyjmujemy przed użyciem z zamrażalnika, aby zmiękło i nadawało się do krojenia. Nie powinno się jednak całkowicie rozmrozić.

Gulasz irlandzki
Klasyk kuchni irlandzkiej został w tej potrawie wzbogacony o większą ilość warzyw.

Curry z Karaibów
Przyprawy do curry, czyli imbir, papryczka chili i ziele angielskie, zawierają korzystne dla zdrowia fitozwiązki.

Kotlety schabowe z winem i kapustą
Wino, czosnek, ocet winny i goździki nadają kapuście wspaniały, intensywny smak, który stanowi ciekawy kontrast dla aromatycznej wieprzowiny.

Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym
Ostrygi nadają się do jedzenia, kiedy staną się pulchne i zaczną się zawijać na brzegach.