Kategoria: Danie na niedzielę

Relisz żurawinowy
Relisz z żurawiny i rodzynek będzie wspaniałym dodatkiem do mięs i swoim słodko-kwaśnym smakiem urozmaici każde mięsne danie.

Spaghetti alla vongole
Jeśli mamy w domu otwartą butelkę białego wina, można wlać trochę na patelnię z małżami, idealnie się z nimi komponuje.

Tajski rosół wołowy z makaronem
Ta pożywna orientalna zupa jest pełna warzyw i makaronu. Można ją z powodzeniem podać jako danie główne. Mięso, makaron i warzywa zjemy pałeczkami, a następnie rosół łyżką.

Bawarska tarta jabłkowa
Bawarska tarta jabłkowa ma pyszne nadzienie serowe i wygląda niezwykle apetycznie.

Krajanka morelowa
Krajanki to ciasta, które przekłada się po upieczeniu na metalową kratkę, aby wystygły, a następnie kroi się je na kawałki.

Polędwica wołowa w sosie porto
Steki z polędwicy wołowej to potrawa błyskawiczna. Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a do płynu, który zostanie na patelni, dodać nieco porto, by w krótkim czasie uzyskać bogaty w smaku sos. Doskonałym dodatkiem są podsmażane młode ziemniaki, grzyby, czerwona papryka oraz groszek cukrowy.