Kategoria: Czas na grill!

Wrapy z sałaty z kurczakiem
Inspiracją dla tej potrawy była kuchnia południowo-wschodniej Azji. Mięso kurczaka należy gotować w wywarze imbirowym, podzielić na kawałeczki i wymieszać z warzywami, sosem sojowym i octem.

Wstążki warzywne
Prosty i szybki przepis na wegetariańską przystawkę. Propozycję przesyłała Anna z Wrocławia.

Stek z reliszem z papryki i kaparów
Ten stek można podawać z zieloną sałatą i pieczonymi ziemniakami z masłem.

Sałatka z krewetek, melona i mango
Zarówno smaczna, jak i efektowna potrawa. Łączy krewetki tygrysie z kolorowymi soczystymi owocami, polanymi lekkim sosem o smaku miodu i świeżej mięty. To lekkostrawny letni posiłek, który radzimy podawać z pieczywem.

Dip fasolowy na gorąco
Dip można podawać w miseczkach warzywnych, na przykład w liściach kapusty bądź w połówkach papryki.

Napój musujący z mango, brzoskwini i moreli
Orzeźwiający napój pełen witamin. Idealny na grilla czy wieczorne imprezy.