Kategoria: Czas na grill!
Pikantne sardynki z grilla
Sardynki mają wiele zalet: są tanie, szybko się je przyrządza, ponadto zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów i witamin. Wybornie smakują przygotowane z nadzieniem z orzechów i rukwi wodnej. Znakomitym dodatkiem do nich będą młode ziemniaki z przyprawami oraz sałata.
Stek z tuńczyka z rusztu z kukurydzą, pomidorami i cukinią
Makrela lub łosoś mogą zastąpić tuńczyka niemal w każdym przepisie, ale jeśli dokonamy takiej zamiany, powinniśmy czas pieczenia dostosować do rodzaju ryby.
Sałatka z grillowanymi krewetkami w stylu tex-mex
Awokado, krewetki i oliwa z oliwek są bogate w zdrową dla serca witaminę E.
Leczo, czyli duszona papryka z szynką
Leczo z kociołka ma niesamowity smak, którego nie da się porównać do jakiegokolwiek innego. Można je podać z pełnoziarnistym chlebem lub ryżem.
Tarta śliwkowa
Tarta ze śliwkami to świetny pomysł na dopełnienie niedzielnego stołu.
Pieczeń wołowa z pieprzem
Delikatny, chudy rumsztyk to danie na specjalną okazję, niskokaloryczne, o niewielkiej zawartości cholesterolu. Pieczeń wołową z pieprzem doprawia się świeżym rozmarynem, miętą i musztardą, które doskonale podkreślają smak mięsa.


