Kategoria: Czas na grill!

Żeberka z grilla marynowane w piwie. Przepis, który zwala z nóg
Soczyste żeberka z grilla marynowane w piwie to klasyk, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem.

Udka kurczaka w miodzie z grilla. Soczyste mięso z aromatyczną glazurą
Udka kurczaka w miodzie to klasyka, która nigdy nie zawodzi!

Turecki kebab z grilla z miętowym kuskusem
W tym roku zamiast tradycyjnej kiełbasy, przygotuj turecki kebab z grilla, który wprowadzi powiew orientu na majówkowe spotkanie.

Sałatka grecka z rukolą. Odświeżona klasyka
Sałatka grecka to jedno z najpopularniejszych dań kuchni śródziemnomorskiej, które świetnie sprawdza się jako lekki posiłek w upalne dni. Do mojej wersji dodaję rukolę.

Wielkanocny ziołowy sos do jajek z 1860 roku. Zajadał się nim sam Goethe
Tradycyjny sos do jajek z XIX wieku to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca bogactwem ziół i kremową konsystencją. Ten historyczny przepis, rzekomo uwielbiany przez…

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.