Kategoria: Czas na grill!

Roladki z kurczaka i boczku
Te roladki są marynowane w morelowej brandy, więc doskonale będą smakowały podane z owocami.

Donaty ziemniaczane z wiórkami marchwiowymi
Donaty to klasyczna amerykańska odmiana naszych pączków, z dziurką w środku. W tym przepisie dodajemy do nich wiórki z marchewki, które są dobrym źródłem beta-karotenu, przeciwutleniacza chroniącego organizm przed chorobami.

Tortille z grillowanymi warzywami
To doskonała propozycja na grilla, ale warzywa można też upiec w opiekaczu i dowolnego dnia cieszyć się pyszną kolacją.

Grillowany kurczak o aromacie wędzonki
Pamiętaj żeby podczas grillowania najgrubsze kawałki układać na środku rusztu.

Stek z indyka z szalotką i czosnkiem
Grillowanie indyka pod pokrywą pozwala skrócić czas pieczenia nawet o jedną trzecią. Warto jej użyć jeśli chcemy szybciej zjeść to danie.

Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.