Kategoria: Czas na grill!
Pikantne tosty ze stekiem
Te tosty świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego grilla.
Domowe mojito
Sławny drink, ale w domowym wydaniu. Nie trzeba używać shakera!
Kurczak tandoori
To danie na grill znakomicie nadaje się na długie letnie wieczory, kiedy jest zbyt gorąco, żeby gotować w domu.
Poncz ananasowo-imbirowy
Poncz ananansowo-imbirowy jest gorący i pikantny. To doskonały napój na chłodny wieczór. To również bardzo dobre źródło bromeliny.
Kwaskowata surówka z kapusty
Surówka z kapusty to idealny dodatek do obiadu z mięsem. To zdrowy przepis urozmaicający niedzielny stół.
Kurczak marynowany w jogurcie
Niezwykły przepis na pierś z kurczaka w… jogurcie. To bardzo zdrowe, mięsne danie, które z pewnością potrafi zaskoczyć. W dodatku jest bardzo łatwe do przygotowania!
Papryka bez tajemnic
Czerwone, żółte, fioletowe, pomarańczowe i zielone papryki rozjaśniają stragany i stoiska sklepów warzywnych. A wszystko zaczęło się od zwykłej, niepozornej, zielonej papryki.
Sosy i dodatki
Sosy wzbogacają smak potraw. Podaje się je do posiłku razem z potrawą lub w osobnym naczyniu. Do dodatków należą konfitury, dżemy, relisze, sosy chutney i salsy. Podobną rolę pełnią marynowane warzywa.
Grillowane pomidory z rukolą
Grillowane pomidory będą świetnym dodatkiem do każdego dania mięsnego.