Kategoria: Czas na grill!

Sos dijon do warzyw
Ten sos najlepiej komponuje się z ugotowanymi warzywami, takimi jak brokuły albo fasolka szparagowa.

Pieczone warzywa marynowane
Potrawę tę można przyrządzić z innych, podobnych warzyw. Cukinię można zastąpić patisonem, a połowę marchewki pasternakiem lub młodymi ziemniakami. To doskonały dodatek do mięs i drobiu.

Szaszłyki z bekonem i pieczarkami
Bekon, pieczarki i pomidory pieczemy na szpadkach do szaszłyków razem z młodymi ziemniakami i kawałkami kabaczka. Szaszłyki podajemy na grillowanym chlebie ciabatta z sałatką z owoców cytrusowych.

Grillowana kanapka z warzywami
Świeże szparagi i duże pieczarki są źródłem witamin z grupy B, potrzebnych organizmowi do wytwarzania energii.

Kolorowe szaszłyki warzywne z małżami
Szaszłyki z owocami morza to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych.

Domowa lemoniada
W upalne dni nie ma nic lepszego na orzeźwienie niż własnoręcznie przygotowana lemoniada.