Kategoria: Czas na grill!

Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb przygotowuje się bardzo szybko ponieważ jest robiony na sodzie. Naszą wersję z rodzynkami można jeść nawet bez dodatków.

Pikantna sałatka pomidorowa
Wyszukajmy do tej sałatki najsmaczniejsze dostępne na rynku pomidory, bo efekt bardzo od nich zależy. Sałatka ma świeży i pikantny smak dzięki dodaniu cytryny, świeżej kolendry oraz mięty. Jej smak możemy z łatwością zmienić, jeśli użyjemy innych świeżych ziół i przypraw, takich jak cebula i czosnek.

Glazurowane żeberka
Żeby żeberka były delikatniejsze, należy ściągnąć z nich błonę, pokrywającą wewnętrzną powierzchnię. Dopiero potem marynować.

Miniszaszłyczki z kurczaka
Pyszny pomysł na przekąskę. Miniszaszłyczki z kurczaka sprawdzą się nie tylko podczas wieczorów przed telewizorem, ale również przy spotkaniach ze znajomymi.

Grillowana pierś z kurczaka po indyjsku
Smakowite danie z kuchni indyjskiej. Zaskocz swoich znajomych nowym podejściem do kurczaka.

Sos dijon do warzyw
Ten sos najlepiej komponuje się z ugotowanymi warzywami, takimi jak brokuły albo fasolka szparagowa.