Kategoria: Czas na grill!

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.

Cooler z arbuza
Idealny napój na lato? Orzeźwiający cooler z arbuzem!

Polędwica wołowa w sosie porto
Steki z polędwicy wołowej to potrawa błyskawiczna. Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a do płynu, który zostanie na patelni, dodać nieco porto, by w krótkim czasie uzyskać bogaty w smaku sos. Doskonałym dodatkiem są podsmażane młode ziemniaki, grzyby, czerwona papryka oraz groszek cukrowy.

Sałatka makaronowa z serem pleśniowym
Zaletą naszej sałatki jest wspaniały sos vinegret z orzechami włoskimi. W dodatku najlepszy smak uzyskamy, dodając plasterki bekonu.

Półmisek grillowanych warzyw
Warzywa po usmażeniu można przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej do 3 godzin albo w lodówce 2 dni. Podaje się je wtedy schłodzone, a schłodzoną salsę i camembert dodaje do nich tuż przed podaniem.