Kategoria: Czas na grill!
Szparagi, szalotki i czosnek z grilla
Szparagi z grilla można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdej z tych wersji smakują znakomicie.
Makrela z majonezem koperkowym
Makrela, sos koperkowy i młode ziemniaczki to idealne połączenie smaków.
Pstrąg w folii z masłem pietruszkowym
Do pieczenia na grillu szczególnie nadają się wszelkie ryby o spoistym i tłustym mięsie: śledzie, sardynki, makrele, szproty, miecznik, łosoś, węgorz, halibut i tuńczyk. W przeciwieństwie do delikatniejszych pstrągów, można je piec na grillu bez folii aluminiowej.
Tortille z kurczakiem
Do nadzienia do tortilli można też dodać inne składniki, takie jak sałata, plasterki awokado, starty ser lub posiekane pomidory z kolendrą.
Sałatka z fasoli
Ta sałatka znakomicie pasuje do wszelkich grillowanych mięs. Nadaje się również na piknik, lecz pamiętajmy, że należy polać ją sosem tuż przed podaniem.
Pieczeń wieprzowa z rozmarynem
Smaczna pieczeń wieprzowa. Świetna potrawa na większe spotkania, ale wymagająca dłuższego czasu przygotowania. Wynagrodzi to pysznym smakiem.
Sałatka z ogórka, rzodkiewki i groszku
W groszku i rzodkiewce jest dużo kwasu foliowego i witaminy C. Obie te substancje odżywcze korzystnie wpływają na serce.
Klasyczna sałata cobb
Sałatka Cobb wywodzi się z kuchni amerykańskiej, robi się ją błyskawicznie i świetnie prezentuje się na stole.
Pikantne sardynki z grilla
Sardynki mają wiele zalet: są tanie, szybko się je przyrządza, ponadto zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów i witamin. Wybornie smakują przygotowane z nadzieniem z orzechów i rukwi wodnej. Znakomitym dodatkiem do nich będą młode ziemniaki z przyprawami oraz sałata.
Stek z tuńczyka z rusztu z kukurydzą, pomidorami i cukinią
Makrela lub łosoś mogą zastąpić tuńczyka niemal w każdym przepisie, ale jeśli dokonamy takiej zamiany, powinniśmy czas pieczenia dostosować do rodzaju ryby.