Blog Page
Sałata szpinakowa z jabłkiem i serem brie
Szpinak i jabłka to idealne połączenie, które uzupełnione o orzechy i ser brie tworzy bardzo ciekawą sałatkę.
Tuńczyk w sosie pomidorowym
Rybę można uznać za gotową, gdy jej mięso jest matowe i łatwo się dzieli. Z sosem pomidorowym i mozzarellą smakuje niesamowicie.
Wołowina stir-fry
Grzyby, brokuły, papryka i groszek cukrowy są źródłem selenu i potasu – minerałów, które zmniejszają ryzyko udaru mózgu.
Zupa pomidorowa z jajkiem
Wyśmienita potrawa, inspirowana kuchnią kubańską. Czosnek, który ma działanie przeciwnowotworowe, nadaje jej intensywny smak.
Wiejska zupa jarzynowa z pesto
Oto zdrowsza wersja klasycznej francuskiej zupy z dodatkiem bazyliowego pesto. Aromatyczne warzywa wzbogacają smak, dostarczają dużo witamin i sprawiają, że zupa nie jest zbyt tłusta.
Tajskie zielone curry z indyka z warzywami
Dodane do zupy chrupiące kasztany wodne przyjemnie kontrastują z miękkimi warzywami.
Podstawowe wywary
Wywary łatwo się przygotowuje i można je przechowywać zamrożone, podzielone na porcje. Zawierają one cenne witaminy rozpuszczalne w wodzie. Oto przepisy na kilka podstawowych wywarów, które można dowolnie urozmaicać. Zioła i przyprawy dodane do wywaru zmienią jego smak.
Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.
Letni barszcz
Buraki dostarczają dużo kwasu foliowego, natomiast kapusta i cebula mnóstwa witaminy C.
Cynamonowe ciasto spiralne
Ciasto z cynamonem to pyszny deser, który możesz podać gościom razem z gorącą czekoladą.