Blog Page
Muffinki
Muffinki w stylu amerykańskim doskonale nadają się na śniadanie, bo zapewniają zastrzyk energii potrzebnej organizmowi na początku dnia. Podany poniżej przepis zawiera mnóstwo zdrowych składników, które wzbogacają dietę w błonnik, witaminy i minerały.
Zupa z zielonego groszku z szynką
Szynka i zielony groszek doskonale razem smakują i poprawiają samopoczucie. W tej zupie nadamy im zupełnie nowy smak, ponieważ dodamy do nich nieco miękkiego sera i gałki muszkatołowej. Najlepiej podawać z grzankami.
Wyjątkowe nakrycie stołu
Warto wykorzystać urok świeżych sezonowych warzyw w pomysłowym nakryciu stołu, które zachwyci zaproszonych gości. Paleta kolorystyczna, wielkość i rodzaj materiałów to podstawa.
Tabbouleh
Tabbouleh to bezmięsne danie z kuchni libańskiej. Warto wypróbować ten przepis także na polskim stole.
Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym
Ostrygi nadają się do jedzenia, kiedy staną się pulchne i zaczną się zawijać na brzegach.
Marynowane krewetki
Wartościowa przystawka z marynowanymi krewetkami. Jest łatwa i szybka do przygotowania.
Cebulowe paluszki chlebowe
Paluszki ze smażoną cebulą mają bogatszy smak i ładnie wyglądają.
Kawałki kurczaka w cieście
Kawałki kurczaka w cieście to danie szybkie do przygotowania. Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka obtacza się w cieście naleśnikowym i smaży na głębokim tłuszczu. Usmażenie jednej porcji zabiera zaledwie 5 minut.
Pączki z dziurką
Pyszne pączki z dziurką do przygotowania nie tylko na Tłusty Czwartek.
Jajka – źródło substancji odżywczych
Jajka to jeden z najzdrowszych i najtańszych rodzajów pożywienia. Stworzony przez naturę kompletny zestaw składników odżywczych dla rozwijającego się kurczęcia to produkt najwyższej jakości, który spożywamy od tysięcy lat.