Blog Page
Pomidory bez tajemnic
Pomidory pochodzą z Ameryki Środkowej. Nam kojarzą się głównie z kuchnią włoską i innych krajów śródziemnomorskich.
Sos wiśniowy
Sos wiśniowy to wspaniały dodatek do ciast, deserów, a nawet niektórych mięs. Urozmaici smak naszych wypieków, a przygotowuje się go w zaledwie 10 minut.
Sałatka z kurczaka z orzo
Ta pyszna sałatka, którą można z łatwością przygotować w 20 minut będzie bardzo odżywczym śniadaniem.
Ciasteczka z rodzynkami
Pierwszą porcję ciasta można odmierzyć łyżką, resztę zaś odrywać palcami, starając się wziąć go za każdym razem tyle samo.
Co warto wiedzieć – ryby i owoce morza
Potrawy z ryb i owoców morza mają niewiele sobie równych, ale abyśmy mogli cieszyć się ich znakomitym smakiem i właściwościami odżywczymi, musimy je odpowiednio przygotowywać i przechowywać.
Muszle po meksykańsku
Z mielonego indyka i sosu pomidorowego robi się pyszny farsz do makaronu conchiglie. Danie to przypadnie do gustu każdemu.
Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.
Linguine ze szpinakowym pesto
Sos ze szpinaku i papryki jest bogaty w fitozwiązki, które chronią przed ślepotą w wieku starczym.
Pasta musztardowa
Prosty pomysł na przekąskę. Wystarczy paczka precelków i pasta, którą robi się błyskawicznie.
Kurczak w sosie pomarańczowym
Mięso kurczaka idealnie komponuje się ze słodkim sosem pomarańczowym, a całość uzupełniają miękkie rodzynki.