Blog Page
Deser z owoców leśnych
Z tego deseru łatwo można zrobić angielski deser Eton mess wystarczy do zmiksowanego jogurtu z truskawkami dodać pokruszone bezy. Wymieszać deser i nałożyć do pucharków.
Sarnina pieczona z kasztanami
Sarnina jest pyszna i zawiera bardzo niewiele nasyconych kwasów tłuszczowych. Można nią zastępować wołowinę w daniach pieczonych i duszonych. W tym przepisie porto i buraki podkreślają smak i kolor mięsa, natomiast dzięki dodaniu kasztanów potrawa ma ciekawą konsystencję.
Dekorowanie napojów
Część przyjemności z picia zimnych, orzeźwiających napojów zawdzięczamy sposobom, w jakie są one podawane. Wystarczy niewielka dekoracja, a napój staje się eleganckim koktajlem. Oto kilka prostych porad, dzięki którym drinki będą miały więcej szyku.
Tortille z grillowanymi warzywami
To doskonała propozycja na grilla, ale warzywa można też upiec w opiekaczu i dowolnego dnia cieszyć się pyszną kolacją.
Bułki scones z batatami
Zawierają mało tłuszczów nasyconych, ponieważ dodaje się do nich olej zamiast masła.
Smażony ryż z tofu i warzywami
Tofu to źródło białka pochodzenia roślinnego. Umiejętnie przyrządzone może być bardzo smaczne.
Grillowany kurczak o aromacie wędzonki
Pamiętaj żeby podczas grillowania najgrubsze kawałki układać na środku rusztu.
Placek wiśniowo-serowy
Przepyszny placek owocowy! Jest słodki i wygląda bardzo ładnie.
Wiejska tarta brzoskwiniowa
Wiejska tarta brzoskwiniowa pachnie owocami. Wygląda apetycznie, a przy tym jest lekka i pożywna.
Tortellini z mięsem i sosem paprykowym
Nie wszystkie gotowe produkty ze sklepu należy kojarzyć z niezdrową kuchnią. Pieczona papryka w słoikach dostarcza na przykład znacznych ilości beta-karotenu i witaminy C.