Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Blog Page

Wiosna i lato to czas grillowania

Wiosna i lato to czas grillowania

Gdy tylko dni się wydłużają i można wieczorami dłużej przebywać na świeżym powietrzu, wraca myśl o pachnącym dymie i cieple bijącym od rusztu. Zakupy kiełbasek, wybieranie mięsa, drobiu i ryb, przyrządzanie pysznych sosów, dipów i marynat, przygotowywanie warzyw i sałat, a czasem także owoców – wszystko to wiąże się z jedną z największych przyjemności, jakie oferują wiosna i lato: z grillowaniem.

Cannelloni z kurczakiem i ricottą

Cannelloni z kurczakiem i ricottą

Grube rurki makaronu cannelloni faszeruje się najczęściej wołowiną lub cielęciną. My proponujemy lżejszy farsz z kurczaka i większej ilości warzyw. Cannelloni można nafaszerować wcześniej i włożyć do lodówki, a potem wyjąć i upiec w dogodnym czasie. Jako dodatek można podać świeże pieczywo i zieloną sałatę.