Blog Page
Dip fasolowy na gorąco
Dip można podawać w miseczkach warzywnych, na przykład w liściach kapusty bądź w połówkach papryki.
Ciasto z makiem i żurawinami
Na polach kwitną maki, więc to dobry czas by je wykorzystać. Zrób z nami ciasto z makiem i żurawinami.
Galaretka pomarańczowa z herbatnikami
Do galaretki owocowej w proszku można dodać 1 szklankę soku pomarańczowego i 175 ml jogurtu zamiast wody. Dzięki temu będzie miała bardziej orzeźwiający smak.
Tagliatelle z grzybami
Tę grzybową ucztę najlepiej przyrządzić z miesznki grzybów orientalnych i leśnych. Ich smak doskonale uzupełnia wino marsala, a samo danie jest dobrze zbilansowane, dlatego czujemy się przyjemnie najedzeni, a nie ociężali, jak to bywa po jedzeniu ciężkich sosów grzybowych z dużą ilością śmietany.
Napój musujący z mango, brzoskwini i moreli
Orzeźwiający napój pełen witamin. Idealny na grilla czy wieczorne imprezy.
Pieczywo na śniadanie
Wiele osób lubi rozpocząć dzień od tostów – są ciepłe, ładnie pachną i dobrze trzymają się na nich różne dodatki. Pojawiają się jednak liczne pytania. Jaki rodzaj pieczywa wybrać i czy ten kupiony w sklepie jest zdrowy?
Placki z wędzonym łososiem
Nie ma nic lepszego, niż szybkie i łatwe danie z ryby. W naszym przepisie proponujemy łososia w formie placków z dodatkiem śmietany i cebuli.
Zimowy gulasz z kurczakiem
Zimą chętnie jadamy pożywne posiłki, takie jak kurczak duszony z ziemniakami, kiełkami brukselki i marchewką. Potrawę tę przygotowuje się w jednym naczyniu, w piekarniku.
Sernik szwajcarski na słono
Smaczny deser na spotkania ze znajomymi. Słony sernik szwajcarski może zaskoczyć każdego gościa. Tym bardziej, że sernik jest pyszny.
Potrawy jednogarnkowe. Gotowanie na maksimum
Niektóre metody przygotowania i gotowania sprawiają, że potrawy zachowują bardzo dużo wartości odżywczych. Często taki sposób gotowania pozwala jednocześnie wydobyć maksimum smaku. Przyrządzanie wyśmienitych zup czy dań jednogarnkowych nie sprawia kłopotu, ponieważ sposoby te są szybkie i łatwe.