Blog Page
Pieczone udka kurczaka
Ta prosta, bogata w białko potrawa dostarcza mnóstwo przeciwutleniaczy zawartych w czosnku, imbirze i cytrynie. Udka świetnie smakują z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą lub ugotowaną na parze fasolką szparagową.
Pieczeń doskonała
Wprawdzie to jednogarnkowe danie piecze się długo, ale można przyrządzić je zawczasu, więc doskonale nadaje się na rodzinne spotkania czy kolacje dla przyjaciół. Radzimy podawać z zieloną sałatą i pieczywem.
Piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem
Substancje zawarte w farszu chronią przed przewlekłymi chorobami i korzystnie wpływają na wzrok.
Gołąbki wegetariańskie
Wegetariański przepis na tradycyjne gołąbki. Zamiast mięsa proponujemy całe mnóstwo warzyw, w tym pieczarki i cukinię oraz papryki.
Zapiekanka z fasolki i pieczarek
Niestandardowy pomysł na zapiekankę. Oprócz „tradycyjnych” pieczarek i cebuli, do naszej propozycji dodajemy… kasztany wodne i ostry sos chili.
Apetyczny dżem brzoskwiniowy
Samodzielne zrobione przetwory są najlepsze. Szczególnie, jeśli zrobione są na bazie świeżych owoców. Dobrym pomysłem jest dżem brzoskwiniowy.
Zupa pomidorowa z krabami
Z mięsa kraba można przygotować zupę, w której łączą się aromaty i właściwości odżywcze owoców morza oraz świeżych pomidorów.
Irish coffee
Ta kawa z całą pewnością szybko postawi was na nogi.
Szybki gulasz
Pożywna i wyśmienita w smaku uproszczona wersja klasycznego węgierskiego gulaszu. Kawałki chudej wieprzowiny, poszatkowana czerwona kapusta oraz zielona papryka gotują się szybko i smakują wspaniale z dodatkiem tradycyjnych przypraw – papryki i kminku. Najlepiej podawać z ryżem lub kluskami oraz sałatą.
Tortille z indykiem
Szybka i mięsna przekąska, w sam raz na spotkanie ze znajomymi. Każdy rulonik zawiera solidną porcję witamin.