Blog Page
Gulasz brunszwicki
Gorący gulasz brunszwicki to świetny pomysł na obiad. W naszym przepisie polecamy czerwoną fasolę i pomidory.
Pizza z małżami
Interesujący popis na zdecydowanie nieklasyczną pizzę. Nasza propozycja to pizza z małżami z parmezanem i dodatkiem bekonu.
Sałatka z kurczakiem i makaronem
Zamiast makaronu ryżowego można do sałatki dodać makaron hokkien, oszczędzi nam to trochę czasu, bo nie trzeba go gotować.
Cosmopolitan
Cosmopolitan to drink, który zna chyba każdy i który idealnie sprawdzi się podczas każdej imprezy.
Łosoś – żródło kwasów omega-3
Jedz dwie porcje łososia tygodniowo, a pomożesz swojemu sercu.
Cytrynowa pasta z pstrąga
Pastę z wędzonej ryby możesz przygotować zarówno na kolację w gronie najbliższej rodziny, jak i dla gości. Ładnie wygląda podana na łódeczkach ze skórki cytryny, z pełnoziarnistymi tostami.
Dip z fasoli z surowymi warzywami
Szybki i smaczny dip możemy zrobić z konserwowej fasoli zmiksowanej z pastą z suszonych pomidorów, czosnkiem oraz liśćmi świeżej bazylii. Podajemy go z sezamowymi paluszkami chlebowymi, chlebkami pitta oraz surowymi warzywami jako lunch dla 6 osób lub przystawkę dla 8 osób.
Napój imbirowy
Napój cudownie rozgrzewający w mroźne, zimowe wieczory wspomaga też naszą odporność.
Orientalna sałatka ryżowa
Do tej sałatki najlepszy jest ryż jaśminowy. Można też wzbogacić ją o kawałki kurczaka.
Tuńczyk zapiekany w sosie mornay
W tej potrawie można wykorzystać resztki makaronu z poprzedniego dnia. Jej plusem jest również oszczędność czasu.