Blog Page
Sałatka szpinakowa z cieciorką
Nie musimy jadać ciężkostrawnych sałatek szpinakowych z mnóstwem tłuszczu i cholesterolu. Ta chrupka, świeża i pyszna sałatka jest bogata w przeciwutleniacze, błonnik i substancje chroniące przed rakiem.
Sałatka waldorf z kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi
Klasyczna, amerykańska sałatka jest pikantna dzięki dodaniu chrzanu i czarnego pieprzu.
Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi
Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi można upiec w dowolnej porze roku. Poza sezonem należy użyć do nich mrożonych malin i czarnych jagód.
Peklowany mostek wołowy
Peklowana wołowina będzie się rozpływać w ustach, jeśli zostanie pokrojona w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Grillowany tuńczyk z salsą ananasową
Salsa ananasowa doda tuńczykowi niezwykłego smaku, to doskonałe połączenie.
Letnie warzywa z grilla
Są pyszne zawsze, ale smak grillowanych warzyw można jeszcze poprawić pocierając je gałązką rozmarynu w trakcie grillowania.
Orzeźwiający koktajl malinowy
Kiedy potrzebujesz orzeźwienia przygotuj prosty koktajl z malin.
Letni sos barbecue
Żaden grill nie może obyć się bez sosu, który nadaje mięsu wyjątkowego smaku. Jeśli raz przygotujecie ten sos, to nie zamienicie go już na inny.
Kopytka z warzywami i kurczakiem. Przepis czytelnika
Smaczne kopytka z dodatkiem mięsa z kurczaka i warzywami. Przepis przesłany do nas przez Annę z Gdańska.
Świąteczny deser. Ptysie i eklerki
Ptysie i eklerki to puszyste ciastka z ciasta parzonego, które otrzymuje się przez zaparzenie mąki wrzątkiem z tłuszczem, a następnie stopniowe dodawanie jajek.