Blog Page
Wywar warzywny
Wywar można przechowywać w lodówce do trzech dni. Jeśli w tym czasie go nie zjesz możesz go zamrozić.
Kurczak z ziemniakami i kolorową papryką z patelni
Potrawy z kolorową papryką ślicznie wyglądają. Warzywo to zawiera też dużo beta-karotenu i witaminy C.
Sałatka z buraków i fety
Szybka do przygotowania sałatka pełna ważnych witamin i składników odżywczych.
Galaretki pomarańczowe
Przepis na znane ze sklepów słodkie galaretki o smaku pomarańczowym.
Babka migdałowo-cytrynowa
Babka to klasyka każdych Świąt Wielkanocy. Nie może jej zabraknąć także na tegorocznym stole.
Przekładaniec z wędzonym indykiem i pomidorami
Przekładaniec to doskonała potrawa na leniwe niedzielne śniadanie. Można je zacząć od szklanki soku pomarańczowego i dużego kubka mocnej, świeżo parzonej kawy.
Jedzenie dla zdrowia i długowieczności
Samopoczucie pod każdym względem zależy od tego, co jadamy. Dzięki najnowszym badaniom naukowym wiemy, jak należy się odżywiać, żeby każdy układ organizmu działał optymalnie.
Mięso duszone z jarzynami
Ta długo duszona potrawa przyrządzana w jednym rondlu jest wyjątkowo pożywna. Można ją przygotować z wyprzedzeniem, doskonale więc nadaje się na rodzinne obiady oraz na nieoficjalne przyjęcia. Należy ją podawać z chrupkimi sałatkami i chlebem z nasionami.
Brukselka i młode ziemniaki w sosie musztardowym
Wyrazista w smaku brukselka przyjemnie kontrastuje z delikatnymi młodymi ziemniakami.
Quesadillas
Nawet dzieci uwielbiają quesadillas! W tym daniu można eksperymentować z różnymi dodatkami, lecz nie należy przesadzać z ilością nadzienia, gdyż quesadillas powinny być dość cienkie, żeby się nie rozpadły.