Kategoria: Bezmięsne

Pasta z sera feta i czosnku
Przygotujesz ją błyskawicznie, a świetnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki śniadaniowe, jak również z krakersami jako przekąska.

Fusilli ze smażonymi warzywami
Porcja tego smakowitego makaronu dostarcza organizmowi ponad ¹⁄₃ zalecanej dziennej dawki błonnika.

Papryka nadziewana kuskusem
Cieciorka i kuskus tworzą niskokaloryczne, a jednocześnie zawierające mnóstwo białka danie.

Kwaskowata surówka z kapusty
Surówka z kapusty to idealny dodatek do obiadu z mięsem. To zdrowy przepis urozmaicający niedzielny stół.

Sałatka z brązowym i dzikim ryżem
Bardzo zdrowa i pożywna sałatka z dodatkiem brązowego ryżu. Dla osób, które chcą poznać wyjątkowy smak, ale nie chcą stracić na to zbyt wiele czasu.

Boćwina Bez Tajemnic
Spokrewnioną z burakiem boćwinę, nazywaną także burakiem liściowym, uprawia się dla pomarszczonych, zielonych liści. Bywa mylona ze szpinakiem. Najczęściej występująca odmiana boćwiny tworzy kępy białych ogonków z ciemnozielonymi liśćmi i białymi nerwami. Osiąga wysokość 60 cm. Coraz popularniejsza staje się boćwina tęczowa, zarówno ze względu na walory smakowe jak i dekoracyjne. Jej ogonki i nerwy są złociste, pomarańczowe, różowe oraz szkarłatne.