Kategoria: Bezmięsne

Zupa z cieciorki, orzo i szparagów
Ta sycąca zupa jest prosta do zrobienia, a przy tym bardzo smaczna i w zasadzie nie zawiera tłuszczu. Dobrze smakuje z chrupiącym pieczywem. Jeśli podajesz ją jako główne danie, możesz na koniec dodać odrobinę utartego ostrego sera.

Szybka pizza na spodzie z bułki
Do przygotowania zamiast opiekacza można z powodzeniem wykorzystać grill.

Zupa fasolowa z ziołami
W zupie fasolowej z ziołami jest mało sodu, ponieważ suszoną fasolę gotuje się w wywarze drobiowym o niskiej zawartości soli oraz doprawia przyprawami bez soli i przecierem pomidorowym, również bez soli. Doskonale nadaje się ona dla osób, które stosują dietę bez solną.

Bułeczki czosnkowo-ziołowe
Łatwe do przyrządzenia bułeczki, które można zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Omlet serowy à la suflet
Omlet świetnie smakuje z sałatą i gorącym pełnoziarnistym lub razowym tostem posmarowanym masłem.

Stek z tuńczyka z salsą rossa
W tym przepisie zamiast pomidora możemy dodać kilka pomidorków koktajlowych cherry i salsa będzie równie pyszna.