Kategoria: Bezmięsne

Cukinia z czosnkiem i oregano
Cukinia to świetny dodatek do dania mięsnego.

Zupa warzywna z dynią
Dynia to bogate źródło witamin A i C oraz błonnika.

Kulki kokosowe
Chcieliście kiedyś przygotować własną wersję popularnych kulek z orzechami i wiórkami kokosowymi? Z nami to możliwe. Szybkie i proste danie.

Wiejska frittata
Świetny pomysł na smaczne danie na śniadanie. Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.

Racuchy z płatków owsianych
Do tych racuchów będzie świetnie pasował mus jabłkowy, albo bananowy.

Risotto z kaszy perłowej ze szparagami i grzybami
W klasycznym włoskim przepisie ryż podsmaża się na maśle. My zastąpimy ryż kaszą perłową, masło zaś oliwą z oliwek.