Kategoria: Bezmięsne

Tosty francuskie z owocami
Tosty przygotowane według tego przepisu dostarczają dużo białka, lecz mało tłuszczu.

Zupa warzywna z soczewicą
Ta zdrowa zupa ma wiele odmian i można dodać do niej wszystkie warzywa, jakie mamy w spiżarni. Zamiast soczewicy można użyć cieciorki lub ulubionej fasoli z puszki.

Chili z białą fasolą i pomidorami
Błonnik zawarty w fasoli, witaminy C i E obecne w pomidorach, witamina C, która jest w marchewce, a także witaminy C, B6 oraz kwas foliowy ukryte w papryce pomogą wzmocnić odporność, zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka i miażdżycę.

Salsa z grillowanych pomidorów i papryki
Czerwona i żółta papryka zajmują pierwsze miejsca na liście najbogatszych źródeł witaminy C.

Burgery warzywne
Te burgery to świetna alternatywa na grilla dla osób, które nie jadają mięsa.

Pizza z pomidorami
Pizza może wspaniale smakować, nawet jeśli do jej przygotowania używa się prostych dodatków, jak pomidory i ser mozzarella. Gotowe ciasto na pizzę umożliwia podanie jej na stół zaledwie w pół godziny.