Kategoria: Bezmięsne

Frittata z białek i serka wiejskiego. Proteinowe śniadanie dla aktywnych
Frittata z białek i serka wiejskiego to przepis, który zyskuje na popularności wśród osób dbających o zbilansowaną dietę. Łączy dwa kluczowe składniki bogate w białko – jajka (lub same białka) oraz serek wiejski, tworząc pożywne, wszechstronne danie.

Najlepsza zimowa surówka do obiadu. Tylko 3 składniki
Surówka, bez niej nie ma dobrego pełnego obiadu. Tak uważam. Zimą trudno skomponować surówkę do obiadu, która będzie wyrazista i smaczna. Chyba że skorzystacie z tego przepisu.

Gofry z truskawkami w soku pomarańczowym. Zupełnie nowy smak lata
Gotowe gofry można znaleźć w supermarketach w działach z pieczywem. Dzięki temu przygotujesz to danie błyskawicznie.

Minestrone z bobem. Rozgrzewająca włoska zupa na chłodne dni
My Polacy kochamy zupy. Dzielimy tę pasję z mieszkańcami północnych Włoch. Minestrone to klasyczna włoska zupa, która przypadnie do gustu każdemu głodnemu i zziębniętemu Polakowi. Minestrone to moja ulubiona zupa na zimowe dni.

Placek serowo-wiśniowy
Słodki placek z owocami. Ciekawy dodatek do niedzielnego obiadu albo do postawienia przed gośćmi. Do podania na zimno.

Mizeria z koperkiem
Tradycyjny, polski dodatek do obiadu. Pasuje niemal do każdej potrawy z mięsem. Nie może jej zabraknąć także na świątecznym stole!