Kategoria: Bezmięsne
Zielony napój smoothie z pomidorami
Oto sałata w innej niż zawsze formie. Delikatne listki wymieszane z ziołami i owocami tworzą niezwykły napój, dostarczający mnóstwa chlorofilu, zielonego barwnika roślinnego, który między innymi pobudza tworzenie czerwonych ciałek krwi.
Ogórki marynowane w lodówce
Ogórki marynowane będą pysznym i zdrowym dodatkiem do każdego mięsnego dania. Są łatwe w przygotowaniu.
Makaron primavera zapiekany z serem
Jest to chude, zawierające mnóstwo wapnia danie, cieszące zarówno podniebienie, jak i wzrok. Bogate w błonnik warzywa, wymieszane z makaronem, to zdrowy pokarm i dla ciała, i dla duszy.
Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.
Brokuły i kalafior z sosem śmietanowym
Sos śmietanowy z dodatkiem bogatego w przeciwutleniacze soku marchewkowego jest równie zdrowy, jak podane z nim warzywa.
Sufleciki z trzema serami
Ostre, bezmięsne sufleciki dla fanatyków serów. Wyglądają bardzo smakowicie i nadają się do podania jako przystawka.
Włoska sałata z grzankami
Zdrowa sałatka we włoskim stylu z dodatkiem grzanek. Pyszny pomysł na lekkie śniadanie czy szybki posiłek do zjedzenia w pracy.
Warstwowa sałatka owocowa
Sałatka owocowa to świetny pomysł na orzeźwiające i zdrowe śniadanie. Smakuje wyśmienicie i wygląda jeszcze lepiej!
Zupa z grzybów i warzyw zimowych
Podstawą tej pożywnej, zimowej zupy są kapusta i grzyby, dwa produkty bogate w fitosubstancje. Najlepiej podawać ją z cienkimi grzankami z pieczywa żytniego lub pumpernikla.
Kanapki z pastą z oliwek
Kanapki można przygotować na kolację lub podać jako przekąskę podczas domowego przyjęcia.