Kategoria: Bezmięsne

Wielkanocny ziołowy sos do jajek z 1860 roku. Zajadał się nim sam Goethe
Tradycyjny sos do jajek z XIX wieku to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca bogactwem ziół i kremową konsystencją. Ten historyczny przepis, rzekomo uwielbiany przez…

Serek włoski z air fryer. Banalnie prosty przepis
Serek włoski przygotowany w air fryer, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy!

Węgierska surówka z kapusty i papryki do słoików
Surówka z kapusty, którą można zamknąć w słoiku to idealny dodatek do kanapek. Przygotowuję ją przez cały rok i chyba nigdy mi się nie znudzi.

Frittata z białek i serka wiejskiego. Proteinowe śniadanie dla aktywnych
Frittata z białek i serka wiejskiego to przepis, który zyskuje na popularności wśród osób dbających o zbilansowaną dietę. Łączy dwa kluczowe składniki bogate w białko – jajka (lub same białka) oraz serek wiejski, tworząc pożywne, wszechstronne danie.

Najlepsza zimowa surówka do obiadu. Tylko 3 składniki
Surówka, bez niej nie ma dobrego pełnego obiadu. Tak uważam. Zimą trudno skomponować surówkę do obiadu, która będzie wyrazista i smaczna. Chyba że skorzystacie z tego przepisu.

Gofry z truskawkami w soku pomarańczowym. Zupełnie nowy smak lata
Gotowe gofry można znaleźć w supermarketach w działach z pieczywem. Dzięki temu przygotujesz to danie błyskawicznie.