Kategoria: Bezmięsne

Tagliatelle w zielonym sosie
Ten prosty sos warzywno-jogurtowy przyrządza się mniej więcej tak długo, ile trwa ugotowanie i odlanie makaronu. Jest wyjątkowo pyszny i aromatyczny, a przy tym kusząco kremowy, choć znacznie lżejszy niż tradycyjny śmietanowy sos do makaronu.

Migdałowe biscotti z kardamonem
Wspaniały pomysł na wyjątkowe ciastka. To, co wyróżnia biscotti jest mielony kardamon, esencja migdałowa i kwaśna śmietana. Efekt? Doskonały.

Czaj
Specjalny przepis na czaj. W naszej propozycji polecamy dodanie takich przypraw, jak kardamon, cynamon czy… pieprz.

Letni barszcz
Buraki dostarczają dużo kwasu foliowego, natomiast kapusta i cebula mnóstwa witaminy C.

Babka z jeżynami
Babka to klasyka wielkanocnego stołu. Prezentujemy arcyciekawy przepis, w którym dla smaku (i wyglądu) dodajemy… jeżyny.

Tarta z dynią
Ciekawy, choć wymagający pod względem liczby składników przepis. Tarta z dynią to potrawa dla wymagających smakoszy.