Kategoria: Bezmięsne

Tradycyjne ciasto marchewkowe
Tradycyjne ciasto marchewkowe to uniwersalna propozycja zarówno na rodzinny, codzienny stół jak i na przyjęcie gości. Można się nim podzielić również w pracy.

Krokiety z bakłażanem
Krokiety najlepiej podawać wraz z innymi przystawkami w stylu włoskim lub z sałatką jako zdrowe danie główne.

Pilaw śródziemnomorski z warzywami
Zamiast mrożonych warzyw można użyć dowolnych surowych. Należy je podsmażyć wraz z cebulą.

Wiśniowe clafoutis
Zamiast wiśni możesz w tym przepisie użyć śliwek, brzoskwiń lub moreli bez pestek, świeżych lub z puszki.

Grzanki po toskańsku z fasolą
Oto smakowita przekąska do jedzenia na gorąco lub zimno – opiekane kromki bagietki z kremowobiałym fasolowym purée przyprawionym czosnkiem i tymiankiem, przybrane kolorowymi plasterkami pomidora oraz liśćmi rukoli.

Makaroniki kokosowe
Niezwykle prosty przepis na szybkie ciasteczka. Wystarczy zmieszać kilka składników, upiec i… postawić na stole. W sam raz na zbyt późno zapowiedzianą wizytę gości.