Kategoria: Bezmięsne

Kapusta au gratin
Kapusta zapieczona z innymi warzywami jest nie tylko pełna witamin, ale też ma niesamowity smak.

Zwykły bochenek chleba
Ten podstawowy przepis na bochenek chleba można urozmaicać na wiele sposobów. Wystarczy użyć do wyrabiania ciasta innej mąki lub dodać do niego ziół, orzechów, sera, oliwek, pestek, rodzynek i uformować małe bochenki.

Wspaniały placek z jabłkami
Przepyszny (stąd jego wspaniałość) placek z jabłkami. Danie idealne do postawienia na świąteczny stół. Smakuje najlepiej z bitą śmietaną!

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!

Pikantna marokańska zupa marchewkowa
Ta gęsta, kremowa zupa o niepowtarzalnym smaku i aromacie dostarcza bardzo dużo beta-karotenu. Słodycz marchewki i smak przecieru pomidorowego łagodzą nieco ostry smak marokańskich przypraw. Przybierzmy ją w sposób typowy dla marokańskiej kuchni – listkami kolendry.

Placek czekoladowo-truflowy
Słodkie połączenie czekolady i trufli w jednym placku. Do szybkiego przygotowania.