Kategoria: Bezmięsne

Makaron z ziemniakami i fasolką
To tradycyjne danie z Ligurii (region Włoch) zazwyczaj przyrządza się z ziemniaków, zielonej fasolki szparagowej i młodego bobu. W tym przepisie dodajemy też brokuły i cukinię. Potrawa ma cudowny aromat dzięki dodaniu własnoręcznie przyrządzonego sosu pesto.

Warzywa pod kratką
Do placka używa się wielu warzyw i niewielkiej ilości sera, jest więc w nim dużo witamin i wapnia.

Racuchy maślankowo-jagodowe
Słodkie, owocowe racuchy. Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, zwłaszcza jeśli nie mamy pomysłu na danie dla dzieci.

Zapiekana papryka z serem i linguine
Faszerowane papryki, wypełnione cienkim makaronem w aromatycznym kremowym sosie, będą świetną przystawką lub lekkim wegetariańskim lunchem. Najlepiej podawać je z zestawem sałatek i dużą ilością ciepłego chleba.

Jajka sadzone
Jajka sadzone to świetny pomysł na pyszne śniadanie. Jeśli dołożymy do nich grzanki i ulubione warzywa to będziemy mieli prosty, ale wartościowy posiłek.

Muszle z pasternakiem
Nadzienie z bogatej w białko soczewicy i słodkawego pasternaku jest oryginalne i pyszne.