Kategoria: Bezmięsne

Obłędna sałatka z fasolki szparagowej z mozzarellą. Prosty przepis
Idealna do obiadu, ale i jako wypełnienie lunchboxa.

Bakłażan w chrupiącej panierce z parmezanu
To danie jest tak proste, że aż trudno uwierzyć, kiedy się je zjada, że tak niewiele potrzeba, by stworzyć ideał.

Tak zrobisz najlepsze kotleciki z kalafiora. Palce lizać!
Połowa lata to w Polsce bogactwo warzyw i owoców, warto więc z tego skorzystać. Dziś zrobimy kotleciki z kalafiora. Złociste, chrupiące i aromatyczne.

Czas na focaccię! Najszybsze domowe pieczywo
Kiedy okazuje się, że jedyną rzeczą, której brakuje w domu, jest pieczywo, wyprawa do sklepu może okazać się marnotrawieniem czasu. Zresztą focaccia sprawdzi się zawsze,…

Placuszki z cukinii. Letni obiad dla dzieci
Zamiast placków ziemniaczanych zrób te z młodziutkiej cukinii.

Ogórki marynowane w musztardzie. Najmodniejsze przetwory sezonu
Ogórki marynowane w musztardzie to banalnie proste przetwory, które święciły triumfy w latach 90. Dziś wracają do łask i w zasadzie każdy, kto ich spróbuje, chce zrobić własne.