Kategoria: Bezmięsne
Babka migdałowo-cytrynowa
Babka to klasyka każdych Świąt Wielkanocy. Nie może jej zabraknąć także na tegorocznym stole.
Quesadillas
Nawet dzieci uwielbiają quesadillas! W tym daniu można eksperymentować z różnymi dodatkami, lecz nie należy przesadzać z ilością nadzienia, gdyż quesadillas powinny być dość cienkie, żeby się nie rozpadły.
Dip z buraczków
Pyszny dip z buraczków. To idealna przystawka.
Koktajl morelowo-brzoskwiniowy
Niezwykle łatwy do wykonania i pyszny koktajl z owocami bez dodatku cukru, który pokochają wasze dzieci.
Focaccia z pomidorami
Focaccia to płaskie pieczywo przypominające pizzę, lecz bardziej miękkie i grubsze.
Pikantny barszcz z jabłkiem
Lekko pikantna, ale zdecydowanie zachwycająca. Zdradzamy sekret na barszcz z… jabłkiem!
Ciasto francuskie ze świeżymi figami
Ciasto francuskie będzie wspaniałą oprawą dla pysznych świeżych fig. Ten wyjątkowo prosty deser wygląda zachwycająco, a smakuje niebiańsko.
Pasztet szpinakowy z serem, papryką i porami
Witamina C, której jest bardzo dużo w papryce, ułatwia organizmowi wchłanianie żelaza zawartego w szpinaku. Kwas foliowy – jeden ze składników papryki i porów – wzmaga produkcję czerwonych krwinek.
Gofry z dynią
Każdy kęs takiego wyśmienitego gofra dostarcza sporo beta-karotenu i błonnika. A może podamy je na śniadanie?
Gofry z truskawkami
Gotowe gofry można znaleźć w supermarketach w działach z pieczywem. Dzięki temu przygotujesz to danie błyskawicznie.