Kategoria: Bez kategorii
Szparagi białe i zielone. Jak gotować?
Wraz z nadejściem wiosny w sklepach i na targach pojawił się jeden z najbardziej wyczekiwanych sezonowych przysmaków – szparagi! Te zielone i białe łodygi nie…
Tort bezowy z truskawkami
Smaczny tort bezowy. Prawdziwe niebo w gębie, bo oprócz truskawek możemy posmakować bitej śmietany. Propozycja jest idealna np. na urodziny dziecka.
Jedzenie lekkie i zdrowe
Zdrowe dla serca odżywianie nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać.
Warzywny arsenał
Substancje zawarte w roślinach mogą pomóc w leczeniu wielu schorzeń i zaburzeń pracy organizmu. Oto warzywa i zawarte w nich składniki, które pomagają w przypadku 16 częstych chorób.
Jak myć warzywa?
Wszystkie warzywa trzeba myć przed jedzeniem, zwłaszcza jeśli zamierzamy jeść je ze skórką. Niektóre warzywa, na przykład szpinak czy ziemniaki, a także grzyby należy myć…


