Składniki ponczu można schłodzić przed wymieszaniem, aby nie trzeba było dodawać do gotowego napoju kostek lodu, które po rozpuszczeniu rozcieńczają poncz.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
LICZBA PORCJI:
8
SKŁADNIKI:
2 szklanki soku ananasowego
2 szklanki soku pomarańczowego
1 szklanka soku grejpfrutowego
1 szklanka lemoniady
2 szklanki piwa imbirowego, schłodzonego
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać w dzbanie soki owocowe z lemoniadą. Schłodzić w lodówce.
2) Przelać do miski na poncz. Wlać powoli piwo.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 szklanka zawiera: 109 kcal, śladowe ilości tłuszczów (w tym śladowe ilości NKT), 0 mg cholesterolu, 7 mg sodu,
27 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 1 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock