Kategoria: Wielkanoc

Białe ryby – dorsz, dorada, halibut. Które są najzdrowsze?
Białe ryby to prawdziwy skarb na naszych stołach. Są lekkostrawne, bogate w wartości odżywcze i niezwykle wszechstronne w kuchni.

Zakwas na żurek z czerstwego pieczywa. Zero waste na Wielkanoc
Ten domowy zakwas na żurek nie tylko zapewnia niepowtarzalny smak mojej wielkanocnej zupie, ale również wypełnia kuchnię charakterystycznym aromatem, który kojarzy mi się wyłącznie ze świętami.

Pieczeń rzymska z jajkiem. Efektowne danie na wielkanocny stół
Pieczeń rzymska to prosty przepis z zachwycającą niespodzianką w nadzieniu. Pokrojony na pół, a potem na plastry skrywa w sobie pyszne jajko na twardo. To idealny kawałek mięsa na Wielkanoc.

Marynowane jajka w burakach. Atrakcja na wielkanocny stół
Jajka w burakach to nie tylko efektowna dekoracja świątecznego stołu, ale także pyszna przekąska, która zachwyci Twoich gości. Marynowane jajka nabierają pięknego, fioletowego koloru i wyjątkowego smaku, który doskonale komponuje się z tradycyjnymi wielkanocnymi potrawami.

To najzdrowsze ryby! Polacy zajadają się nimi w czasie Wielkiego Postu
Śledź to jedna z najzdrowszych ryb, którą warto spożywać nie tylko podczas Wielkiego Postu. Tradycyjnie kojarzona z okresem wyrzeczeń, ta zdrowa ryba powinna zagościć w…

Pikantne ciasto marchewkowe z orzechowym spodem
Ciasto marchewkowe przydaje się, gdy trzeba przemycić w diecie dzieci odrobinę warzyw. Orzechowy spód podbija zaskakujący smak ciasta, a pikantna nutka zaspokoi także dorosłe podniebienia.