Kategoria: Przepisy

Placek jogurtowo-cytrynowy
Placek jogurtowo-cytrynowy zawdzięcza cudowny smak sokowi z cytryny, skórce otartej z cytryny i beztłuszczowemu jogurtowi. Dzięki użyciu słodziku, chudej bitej śmietany w spreju i spodu z krakersów razowych jest to bardzo lekki deser.

Chińskie pierożki dim sum
Te chińskie pierożki, znane także jako shao may lub shiu may, mają farsz z kurczaka, który jest lżejszy niż tradycyjny farsz z wieprzowiny. Można użyć gotowego ciasta won ton lub przygotować je samemu. Pierożki dim sum stanowią smaczną przystawkę do wielodaniowego posiłku.

Białe ciasto
Bardzo proste i efektowne ciasto, które można przygotować na każdą okazję.
Chłodnik pomidorowy – odświeżające gazpacho
Idealny na upalne letnie dni kiedy nie da się przełknąć nic gorącego.

Ryba pieczona z soczewicą
Rybę można podawać z ryżem lub chrupiącym pieczywem oraz młodym szpinakiem lub sałatą.

Placki ziemniaczane z jabłkami
Marchewka, którą się dodaje do słodko-słonych placuszków, zawiera beta-karoten, a ziemniaki i jabłka dostarczają dużych ilości witamin C i B6, pomocnych w walce z zapaleniem stawów.