Kategoria: Przepisy
Fasolka szparagowa bez tajemnic
Fasolka szparagowa jest smaczna i bardzo zdrowa. Może być podstawą wiosennej kuracji odchudzająco-odmładzającej. Nie należy jednak jeść jej na surowo, ponieważ zawiera szkodliwe substancje, które rozkładają się podczas gotowania.
Ravioli z batatami
Bataty powinny być pokrojone w kostkę nie większą niż 1 cm – w przeciwnym razie będą twarde w środku.
Jajka na grzance z tureckiego chleba
Owoce sumaka syryjskiego, które zostały wykorzystane w przepisie to przyprawa używana w kuchniach Bliskiego Wschodu. Ma cytrusowy smak i jest sprzedawana w formie proszku w sklepach z orientalną żywnością.
Brownie z orzechami włoskimi
Czy może być coś lepszego niż słodkie brownie? Z pewnością tak, ale nasz przepis może być poważną konkurencją dla innych, pomysłowych rozwiązań.
Ryba na sposób śródziemnomorski
Gardłosz upieczony z pomidorami i porem staje się delikatny i rozpływa się w ustach. Warzywa nie tylko dodają smaku potrawie, ale też cennych substancji odżywczych.
Łatwe guacamole
Aby szybko rozetrzeć awokado, należy obrane połówki włożyć do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.


