Kategoria: Przepisy

Kurczak z piekarnika
Kurczak pieczony w piekarniku jest znacznie mniej kaloryczny niż kurczak smażony na patelni. To dobra propozycja dla osób, które dbają o linię.

Żeberka leniucha
Wystarczy 20 minut, aby przygotować żeberka leniucha i włożyć je do wolnowaru. Potem można zapomnieć o nich do czasu, aż zrobią się bardzo miękkie. Pychota!

Jajecznica z wędzonym łupaczem
Jajecznica z rybą to pożywne śniadanie. Posiada także niekwestionowane walory smakowe. Szczególnie z łupaczem, czyli popularnym Plamiakiem.

Duszony szponder
Duszony szponder to danie, które można zaserwować w święta. Szybko go przygotujesz, a twoi goście będą zachwyceni.

Podłużna babka
Podłużną babkę robi się z niedosładzanego musu jabłkowego, niewielkiej ilości jajek, masła oraz cukru, dzięki czemu jest lekka. Jeden kawałek ciasta dostarcza znacznie mniej cholesterolu, węglowodanów i tłuszczu niż przeciętna babka.

Kolorowa frittata
Kolorowa frittata z jajek, szynki, sera, pieczarek i warzyw, takich jak brokuły, zielona papryka i dojrzałe pomidorki, to potrawa uniwersalna. Można ją przygotować na śniadanie, obiad lub kolację.