Kategoria: Przepisy

Ciasto czekoladowe z polewą toffi
Ciastem czekoladowym z polewą toffi można się rozkoszować bez tracenia dużej ilości czasu na jego przygotowanie. Robi się je z czekoladowego ciasta w proszku, gotowej polewy toffi oraz bitej śmietany, a wierzch posypuje się pokruszonym batonem czekolad wym.

Sałatka z pieczywem kukurydzianym
Ta sałatka świetnie sprawdza się podczas imprez jako przekąska, ale też jako drugie śniadanie do pracy.

Półmisek warzyw z dipem orzechowym
To świetne danie na przyjęcie – nie tylko bogate w błonnik, ale i bardzo smaczne.

Smoothie z malin i buraków
Bogaty w witaminę C napój z buraków i malin, o żywym kolorze i wyśmienitej konsystencji, kusi zarówno smakiem, jak i wyglądem.

Kwaskowaty sos z bekonem
Z powodzeniem wykorzystacie ten sos do sałatek, jako dodatek do mięsa, albo warzywnych dań.

Steki z miecznika z patelni, z sałatką meksykańską
Ta potrawa jest pełna kolorów! Pyszne steki z miecznika wspaniale wyglądają podane z sałatką z czerwonej fasoli przygotowaną jak meksykańska salsa, z dodatkiem awokado. Najlepszym dodatkiem do ryby jest ryż – biały lub brązowy, albo podgrzane pszenne tortille.