Kategoria: Przepisy
Kurczak z marchewką w sosie pomarańczowym
Każda porcja zawiera dzienną dawkę witaminy A w postaci chroniącego przed chorobami beta-karotenu.
Papryka nadziewana kuskusem
Cieciorka i kuskus tworzą niskokaloryczne, a jednocześnie zawierające mnóstwo białka danie.
Kurczak tandoori
To danie na grill znakomicie nadaje się na długie letnie wieczory, kiedy jest zbyt gorąco, żeby gotować w domu.
Fasola w koszyczkach z tortilli
Zamiast ćwiartki lub połówki zwykłego pomidora, można do koszyczków dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe cherry.
Poncz ananasowo-imbirowy
Poncz ananansowo-imbirowy jest gorący i pikantny. To doskonały napój na chłodny wieczór. To również bardzo dobre źródło bromeliny.
Duszone kotlety schabowe
Tak przyrządzone mięso jest delikatne i dosłownie rozpływa się w ustach.
Kwaskowata surówka z kapusty
Surówka z kapusty to idealny dodatek do obiadu z mięsem. To zdrowy przepis urozmaicający niedzielny stół.
Kurczak marynowany w jogurcie
Niezwykły przepis na pierś z kurczaka w… jogurcie. To bardzo zdrowe, mięsne danie, które z pewnością potrafi zaskoczyć. W dodatku jest bardzo łatwe do przygotowania!
Sałatka z brązowym i dzikim ryżem
Bardzo zdrowa i pożywna sałatka z dodatkiem brązowego ryżu. Dla osób, które chcą poznać wyjątkowy smak, ale nie chcą stracić na to zbyt wiele czasu.
Najlepsze połączenia w kuchni
Składniki zup lub dań jednogarnkowych oraz produkty, które wraz z nimi podajemy, powinny być starannie dobrane. Najlepiej wykorzystywać zróżnicowane produkty, zarówno surowe, jak i gotowane, żeby nasz posiłek był smaczny i zdrowy.