Kategoria: Desery bez pieczenia
Śliwki z miodem w papilotach
Pieczenie w papilotach oznacza, że pieczemy potrawy w piekarniku w papierowych zawiniątkach, dzięki którym zachowują one wszystkie soki. Ważne jest, by papiloty przygotowywać z odpowiedniego papieru, odpornego na wilgoć.
Krajanka karmelowo-orzechowa
Krajankę karmelowo-orzechową przygotowuje się bardzo szybko, ponieważ używa się do niej gotowej karmelowej polewy do lodów. Kruchy spód posypuje się orzechami pekan i pokrywa polewą. Na koniec dodaje się płatki czekolady.
Deser lodowy z bananem i orzechami
Banany w gęstym sosie orzechowym podane z lodami to doskonały deser, którego przyrządzenie trwa kilka minut. Ten nieco staroświecki smakołyk wzbogacony jest sokiem pomarańczowym, który przełamuje słodycz sosu.
Owoce z jogurtem
Owoce kiwi mają słodko-kwaskowaty smak, który idealnie łączy się ze słodkim bananem.
Gruszki z żurawinami
Słodki i zdrowy deser, którego przygotowanie zajmuje tylko chwilkę.
Pudding chlebowy z mikrofalówki
Słodki pudding do błyskawicznego przyrządzenia. Wystarczy mikrofalówka i 20 minut czasu.


