Blog Page
Pomarańczowa wołowina z brokułami i jabłkiem
To danie typu stir-fry jest inspirowane kuchnią orientalną. Poza witaminą C (z papryki i brokułów) potrawa ta dostarcza organizmowi znacznych ilości witaminy B12, niacyny oraz potasu.
Ciasto francuskie ze świeżymi figami
Ciasto francuskie będzie wspaniałą oprawą dla pysznych świeżych fig. Ten wyjątkowo prosty deser wygląda zachwycająco, a smakuje niebiańsko.
Curry z jagnięciną i pikantną soczewicą
Świeżo mielone przyprawy smakują zupełnie inaczej niż gotowy proszek curry i sprawiają, że potrawa ma cudowny aromat. Najlepiej ją podawać z plackami chapatti, jogurtem i ryżem szafranowym.
Ciasto czekoladowe z polewą toffi
Ciastem czekoladowym z polewą toffi można się rozkoszować bez tracenia dużej ilości czasu na jego przygotowanie. Robi się je z czekoladowego ciasta w proszku, gotowej polewy toffi oraz bitej śmietany, a wierzch posypuje się pokruszonym batonem czekolad wym.
Sałatka z pieczywem kukurydzianym
Ta sałatka świetnie sprawdza się podczas imprez jako przekąska, ale też jako drugie śniadanie do pracy.
Półmisek warzyw z dipem orzechowym
To świetne danie na przyjęcie – nie tylko bogate w błonnik, ale i bardzo smaczne.
Smoothie z malin i buraków
Bogaty w witaminę C napój z buraków i malin, o żywym kolorze i wyśmienitej konsystencji, kusi zarówno smakiem, jak i wyglądem.
Kwaskowaty sos z bekonem
Z powodzeniem wykorzystacie ten sos do sałatek, jako dodatek do mięsa, albo warzywnych dań.
Steki z miecznika z patelni, z sałatką meksykańską
Ta potrawa jest pełna kolorów! Pyszne steki z miecznika wspaniale wyglądają podane z sałatką z czerwonej fasoli przygotowaną jak meksykańska salsa, z dodatkiem awokado. Najlepszym dodatkiem do ryby jest ryż – biały lub brązowy, albo podgrzane pszenne tortille.
Jagnięcina z sałatką grecką
Nie należy zniechęcać się długą listą składników – przepis można dowolnie modyfikować, a więc dodać, zastąpić lub pominąć niektóre produkty, według uznania.