Syrop malinowy

Syrop z malin jest niezastąpiony w ponure, jesienne i zimowe dni. Dodany do herbaty skutecznie rozgrzeje każdego.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 minut

LICZBA PORCJI:

2 i 1/2 szklanki


SKŁADNIKI:

200 g cukru
1 szklanka wody
220 g malin, rozgniecionych

PRZYGOTOWANIE:

1) Zagotować w rondlu wodę z cukrem. Dodać truskawki. Zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia 10 minut. Mieszać od czasu do czasu.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

2 łyżki zawierają: 57 kcal, śladowe ilości tłuszczów (w tym 0 g NKT), 0 mg cholesterolu, śladowe ilości sodu, 15 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, śladowe ilości białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock