Pierożki z kiełbasą i serem
Szalenie prosty przepis na pierożki. Nadają się idealnie jako przekąska między posiłkami.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
30 minut
LICZBA PORCJI:
16
SKŁADNIKI:
450 g kiełbasy wieprzowej
250 g sera cheddar, tartego
300 g ciasta francuskiego
PRZYGOTOWANIE:
1) Pokroić kiełbasę. Podsmażyć na patelni. Dodać ser i wymieszać.
2) Wyciąć z ciasta francuskiego 16 krążków na pierożki. Nałożyć farsz i zlepić brzegi.
3) Ułożyć pierożki na blasze. Piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
3 pierożki zawierają 230 kcal, 14 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 25 mg cholesterolu, 579 mg sodu, 19 g węglowodanów, 1 g błonnika, 7 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock