Pasta musztardowa
Prosty pomysł na przekąskę. Wystarczy paczka precelków i pasta, którą robi się błyskawicznie.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
1/2 szklanki
SKŁADNIKI:
1/4 szklanki majonezu
1/4 szklanki musztardy dijon
1/2 cebuli, drobno pokrojonej
1 łyżka mieszanki ziół do sałaty
2 i 1/4 łyżeczki chrzanu
słone precelki
PRZYGOTOWANIE:
1) Utrzeć pięć pierwszych składników.
2) Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać z precelkami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
2 łyżki pasty zawierają: 125 kcal, 11 g tłuszczów (w tym 2 g NKT), 5 mg cholesterolu, 547 mg sodu, 4 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock