Okoń w panierce kokosowej
Panierka kokosowa nadaje rybie niepowtarzalny smak i aromat.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
20 minut
LICZBA PORCJI:
8
SKŁADNIKI:
50 malutkich krakersów maślanych, pokruszonych
75 g wiórków kokosowych
2 jajka
2 łyżki niesłodzonego mleka skondensowanego
1/2 łyżeczki soli
1,3 kg filetów z okonia
olej, do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać na talerzu pokruszone krakersy z wiórkami kokosowymi. Na innym talerzu roztrzepać jajka z mlekiem i solą. Obtoczyć filety w jajku i w okruszkach.
2) Smażyć rybę na oleju, po 2 minuty z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 497 kcal, 20 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 201 mg cholesterolu, 570 mg sodu, 42 g węglowodanów, 1 g błonnika, 37 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock