Koktajl pomidorowy
Ten wytrawny koktajl wpływa korzystnie na kości. Dostarcza wapnia pochodzącego z jogurtu i witaminy C z pomidorów.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
LICZBA PORCJI:
2
SKŁADNIKI:
1 szklanka naturalnego niskotłuszczowego jogurtu
2 duże dojrzałe pomidory, obrane ze skórki i posiekane
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1/4 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE:
1) Zmiksować wszystkie produkty na gładko (miksować ok. 2 minut). Można podawać z lodem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 91 kcal, 7 g białka, 12 g węglowodanów, 2 g tłuszczów, 1 g NNKT, 7 mg cholesterolu, 1 g błonnika, 382 mg sodu
Źródło zdjęcia: Shutterstock